IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шведската H&M стъпва на пазара в Румъния

Засега от компанията отказаха да коментират дали планират магазин и в България

12:26 | 29.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шведската H&M стъпва на пазара в Румъния

Шведската верига модни магазини H&M планира да отвори своя първи магазин в Румъния през пролетта на идната година.

Веригата е избрала да стъпи на пазара в Букурещ чрез обект в най-стария мол в града - Unirea Shopping Center, собственост на семейство Адамеску, пише ZF.

Компанията смята да отвори също и магазини в търговските центрове Bucuresti Mall and Plaza Romania, собственост на турската Anchor Grup.

Според изданието в момента H&M води преговори единствено за магазин в Plaza Romania, но другите два договора също се очаква да бъдат подписани в скоро време.

От шведската компания миналата седмица също са потвърдили тази информация.

„Това е така, днес обявяваме, че Румъния е един от най-новите пазари на H&M, считано от пролетта на 2011 г.“, казват представители на компанията.

„H&M подписа договор за първия магазин в Букурещ, Румъния. Ние ще отворим магазин в един от най-големите търговски центрове в Румъния, разположен в западен Букурещ. Все още е прекалено рано да дадем повече информация за магазина“, добавят от веригата.

На въпрос на Investor.bg дали компанията има планове да навлезе и на пазара в България от офиса на H&M в Швеция коментираха, че постоянно наблюдават много и различни пазари. Въпреки това поради съображения, свързани с конкуренцията, на този етап не биха искали да коментират в детайли.

В Plaza Romania в Букурещ компанията се очаква да наеме магазин с площ от 1 400 кв. м. Това е и търговският център, в който бе отворен първият магазин на Zara в страната преди шест години, припомня изданието.

H&M отчете приходи от 10 млрд. евро през 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още